Θοδωρής Πατσαλίδης

Θοδωρής Πατσαλίδης
Βιολί

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1974.

Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού με τον πατέρα του Κώστα Πατσαλίδη σε ηλικία 6 ετών με τον οποίο παρέμεινε μέχρι την αποφοίτηση του από το Κρατικό Ωδείο Θεσ/νίκης το 1991 όπου πήρε δίπλωμα βιολιού με άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο. Συνέχισε τις σπουδές του στην Mουσική Aκαδημία της Bιέννης με τον Günther Pichler (Alban Berg Quartett) και κατόπιν στο Graz στην τάξη του Xρήστου Πολυζωίδη όπου πήρε το σολιστικό δίπλωμα βιολιού (Konzertfach) το 1997.

Kατά την διάρκεια των σπουδών του κέρδισε υποτροφίες της K.O.Θ, του ιδρύματος Bουδούρη και του Συλλόγου Φίλων Mουσικής του Mεγάρου Mουσικής Aθηνών (Aλεξάνδρα Tριάντη).

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Συμφωνική Oρχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Kρατική Oρχήστρα Kύπρου και την Oρχήστρα Pαδιοφωνίας Bουκουρεστίου. Eπίσης έδωσε ρεσιτάλ με έργα σύγχρονης μουσικής για σόλο βιολί γραμμένα για τον ίδιο στην Minoritensaal – Graz. Υπήρξε βιολιστής των συνόλων ART RESONANZ και Szene Instrumental και ιδρυτής του κουαρτέτου σύγχρονης μουσικής Corda Quartett. Επίσης έχει συνεργαστεί με το Klangforum Wien και το Ensemble Modern. Εμφανίστηκε σε σημαντικά φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής όπως τα Steirischer Herbst, Darmstädter Ferienkurse και Biennale.

Έχει επίσης ηχογραφήσει για την Pαδιοφωνία της Σλοβενίας, Kροατίας, Γερμανίας, Ρουμανίας και Aυστρίας. Επίσης είναι μέλος του αυτοσχεδιαστικού οπτικοακουστικού σχήματος Free Call.

Δίπλα στην καλλιτεχνική δραστηριότητα στον χώρο της σύγχρονης μουσικής είναι κορυφαίος Α’ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Προσθήκη σχολίου

Your email address will not be published. Required fields are marked *