Παναγιώτης Κελέκης

Ο Κελέκης Παναγιώτης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε τις σπουδές του στο φλάουτο με τον Μπερτράν Κοτ και κατόπιν με τον Ντήντερ Φόγκτ με τον οποίο πήρε  το δίπλωμά του με άριστα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες με ορχήστρες και με σχήματα μουσικής δωματίου σε Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Έδεσσα, Σέρρες, Καβάλα, κ.λ.π.) και εξωτερικό (Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, κ.λ.π.).

Από το 1987 είναι μέλος της χορωδίας «Μακεδονία» παίρνοντας μέρος σε συναυλίες στην Ελλάδα (Ηρώδειο, Αρχαία Ολυμπία, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, κ.α.) και στο εξωτερικό (Η.Π.Α., Καναδάς, Γερμανία, Κύπρος), συμπράττοντας με σπουδαίες ορχήστρες (Κ.Ο.Θ., Κ.Ο.Α., Σολίστι Βένετι, Φιλαρμόνια του Λονδίνου, Ορχήστρα του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης, κ.λ.π.) και σπουδαίους μαέστρους (Θεοδωράκης, Χατζιδάκης, Μενουχίν, Ρίλινγκ, Μαζούρ, Σιμόνοφ, κ.α.).

Έχει δουλέψει σε πολλά ωδεία (Ωδείο Δήμου Έδεσσας, Μουσικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης, «Κύτταρο» Ωδείο Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών στις  Σέρρες, Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς, Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας, κ.α.). Μαθητές του έχουν συμμετάσχει σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς αποσπώντας μεταξύ άλλων και πρώτα βραβεία, και συνεχίζουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό σε πανεπιστημιακές σχολές υψηλού επιπέδου, λαμβάνοντας και υποτροφίες.