Μαρίνα Βουλογιάννη

Η σοπράνο Μαρίνα Βουλογιάννη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε κλασικό τραγούδι με τη Β. Τσαμπαλή στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Ως υπότροφος του Ιδρύματος «Μαρία Κάλλας» μελέτησε στην Ιταλία με την G. Ravazzi, ενώ αργότερα μελέτησε με την υψίφωνο Β. Γκαβάκου.

Έκανε το ντεμπούτο της στο χώρο της όπερας το 1993 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τραγουδώντας το ρόλο της Σουζάνα στην όπερα Οι Γάμοι του Φίγκαρο του Μότσαρτ.

Ακολούθησαν οι ρόλοι: Φιορντιλίτζι (Έτσι Κάνουν Όλες), Ντόνα Άννα (Ντον Τζοβάνι), Ευριδίκη (Ορφέας και Ευριδίκη), Πρώτη Κυρία (Μαγικός αυλός), Νέντα (Παλιάτσοι), Μεντόρα (Κουρσάρος), Τζοβάνα Σεΐμουρ (Άννα Μπολένα), Ιέρεια (Αΐντα), Μικαέλα (Κάρμεν), Μιμί (Μποέμ), Γκουβερνάντα (Το στρίψιμο της βίδας), Λιού (Τουραντώ), Αντιγόνη στην ομώνυμη όπερα του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και Μυρρίνη στη Λυσιστράτη του ίδιου συνθέτη, που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

Επιπλέον ερμήνευσε το ρόλο της Δάφνης στη Ρέα του Σαμάρα στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, έπαιξε τη Ντόνα Ελβίρα στο Ντον Τζοβάνι στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Το 2004 ερμήνευσε τον ρόλο της Κοντέσα (Οι γάμοι του Φίγκαρο) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης , τον Μάιο του 2005 συμμετείχε στο θεατρικό- μουσικό δρώμενο KurtWeillΗ γυναίκα στο σκοτεινό τοπίο του έρωταστο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης και το 2006 ως Μιμί (Μποέμ) στην Όπερα Θεσσαλονίκης.

Πιο πρόσφατες εμφανίσεις της είναι η συμμετοχή της ως Αθηνά στην κωμική όπερα Ορφέας στον Άδη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2009 και ως Φιορντιλίτζι (CosiFanTutte) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2011.

Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου, έχει συνεργαστεί ως σολίστ με μεγάλα και μικρά ορχηστρικά σύνολα (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Καμεράτα, Συμφωνική Καμεράτα του Ζάλτσμπουργκ, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Βιρτουόζοι της Πράγας, Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. κ.ά.), ερμηνεύοντας από Χέντελ (Θεοδώρα στο ομώνυμο ορατόριο), Σκαρλάτι και Περγκολέζι μέχρι Μάλερ (4η και 8η Συμφωνία), Σατί, Ροσίνι κ.α.

Παράλληλα στην δραστηριότητά της ως σολίστ, η Μαρίνα Βουλογιάννη έχει συνεργαστεί με Ωδεία της Θεσσαλονίκης διδάσκοντας μονωδία και έχει επίσης πραγματοποιήσει σεμινάρια κλασικού τραγουδιού και όπερας.