Κυριακή Κόντη – Θανάσης Παύλου

Κυριακή Κόντη – Θανάσης Παύλου

Έχοντας μια επιτυχημένη σολιστική δραστηριότητα για περισσότερα από 15 χρόνια και τα εγκωμιαστικότερα σχόλια από προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους η Κυριακή Κόντη και ο Θανάσης Παύλου – ζευγάρι στη ζωή και την τέχνη – θεωρούνται  σήμερα ως ένα από τα κορυφαία ντουέτα κιθάρας στην Ελλάδα.

Γεννημένοι στη Θεσσαλονίκη, γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στη τάξη του Ευάγγελου Ασημακόπουλου στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησαν το 1991 παίρνοντας το δίπλωμά τους με Α΄ Βραβείο παμψηφεί και την τιμητική διάκριση του Ωδείου, το ‘Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως’. Αργότερα συμμετέχοντας σε διεθνή σεμινάρια στην Ελλάδα, Αγγλία και Ισπανία εμπλούτισαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους δίπλα σε διαπρεπείς καλλιτέχνες της εποχής μας όπως οι José Tomas, DavidRussell, RobertoAussel, Sergio & OdairAssad, NigelNorth, κ.ά.

Το ντουέτο Κυριακή Κόντη – Θανάσης Παύλου έχει στο ενεργητικό του διακρίσεις σε διαγωνισμούς, ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση καθώς και ποικίλες συμμετοχές σε διεθνή Φεστιβάλ ή σημαντικές καλλιτεχνικές διοργανώσεις όπως αυτή του Μαΐου  2003  με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής υπό τη διεύθυνση του LeoBrouwerκαι του Νοέμβριου 2008 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ζώντας πάντοτε στη Θεσσαλονίκη με τα δύο τους παιδιά, διδάσκουν σε σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα συνεχίζουν τις καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες με ρεσιτάλ συναυλίες και ηχογραφήσεις.

Οι ερμηνείες τους στο πρόσφατο CD τους με έργα Ντεμπισύ, Πιατσόλα, Φωρέ, Νιάταλι κ.ά. έγιναν αποδεκτές με ευμενέστατα σχόλια:

“Το ντουέτο Κόντη – Παύλου έχει μια εξαίρετη αντίληψη της ποικιλίας των διαφόρων εποχών στη μουσική. Αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, έχουν και τις απαραίτητες δεξιοτεχνικές ικανότητες για να τις φέρουν στο μουσικό γίγνεσθαι.” 
Δεκέμβριος 2003,JohnDuarte

Η εμφάνιση του ντουέτου – μια επίδειξη δύναμης της μουσικής και τεχνικής παρουσίας που αποδεικνύει ότι το ντουέτο Κόντη – Παύλου είναι μια σημαντική προσφορά στον τομέα τους…” 
Νοέμβριος 2004,  Steve Marsh,ClassicalGuitarMagazine,

“Ο υπέροχος ήχος και η άρτια τεχνική που διαθέτουν δίνουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα με τα δύο όργανα να ακούγονται σαν ένα.”
Οκτώβριος 2005, Λίζα Ζώη – Ευάγγελος Ασημακόπουλος,

“Ο ήχος τους είναι εξαίσιος… ξέρουν πώς να δώσουν τη μουσική ικανοποίηση σε μεγάλο βαθμό…” 
Μάρτιος2007,  ColinCooper, ClassicalGuitarMagazine

Παίζουν με κιθάρες κατασκευής Γιάννη Παλαιοδημόπουλου

www.konti-pavlou.net