Βιργινία Γκαϊντατζή

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, η σοπράνο Βιργινία Γκαϊντατζή απέκτησε Δίπλωμα Μονωδίας από το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια μελέτησε πειραματικό ρεπερτόριο του 20ού κ 21ου αιώνα στη Μεγάλη Βρετανία, αποκτώντας τον τίτλο ‘Master in Performance’ με ειδικότητα στα extended vocal techniques και στα φωνητικά έργα του John Cage.

Έχει ερμηνεύσει τον ρόλο της Octavia στην όπερα του C. Monteverdi Lincoronazione di Poppea (Φλώρινα, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης), τον ρόλο της Elle στην όπερα του F. Poulenc La Voix Humaine, τα Song Books του J. Cage (Vitruvian Thing Θεσσαλονίκη), την performance Voice of Madness για φωνή και τσέμπαλο, με τραγούδια εποχής baroque (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης), τον ρόλο της Belinda στην όπερα του H. Purcell Dido and Aeneas (Zion Baptist Hall, Cambridge), τον ρόλο της Πρώτης Χήνας στην όπερα του B. Britten Paul Bunyan (Mumford Theatre, Cambridge), τον ρόλο της Gasparina στην όπερα του J. Haydn La Canterina (Θέατρο Άνετον), και το μέρος της σοπράνο στην Cantata BWV140 του J. S. Bach (Ευαγγελική Εκκλησία).
Υπήρξε μέλος του Jazz φωνητικού κουαρτέτου The Performers Quartet (με σειρά εμφανίσεων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Δημητρίων, Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών) και μέλος της ομάδας καλλιτεχνών Sourliboom. Παρακολουθεί μαθήματα θεάτρου, σκηνοθεσίας, σωματικού θεάτρου, κλασικού και σύγχρονου χορού, και butoh.