Ιωάννα Βαφειάδου

Γεννήθηκε το 1975 και σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Πήρε δίπλωμα βιόλας με βαθμό «Άριστα παμψηφεί» με καθηγήτρια τη Χ.Σειρά, έπαινο για την απόδοσή της σε διαγωνισμό εγχόρδων στο Κ.Ω.Θ. και πτυχίο αρμονίας από την τάξη του Κ.Τσούγκρου με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Σεμινάρια βιόλας έχει παρακολουθήσει με τους S.Oswell, MrVamos, O.Stanchef, Π.Αναστασιάδη, Τ.Αδαμόπουλο, καθώς και σεμινάρια μουσικής δωματίου.

Ήταν για πολλά χρόνια μέλος της ορχήστρας κλιμακίου της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με μαέστρο τον Α. Μπαλτά καθώς και της ορχήστρας νέων της ΤέχνηςΈχει συμπράξει με πολλές ορχήστρες: την  Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, του Αριστοτελείου Πενεπιστημίου, το ConcertoConcervatorio, την Ορχήστρα λεπτών οργάνων του Χριστόδουλου Χάλαρη.

Από το 2002 μέχρι το 2005 δίδαξε βιόλα στα μουσικά Γυμνάσια Σερρών και Κατερίνης και δούλεψε στο Πολιτιστικό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς ως δασκάλα Μουσικής Προπαιδείας για δύο χρόνια.

Από το Δεκέμβριο του 2001 είναι μόνιμο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Είναι ιδρύτρια και μέλος του συνόλου «Μουσικό Παραμύθι», σύνολο που ασχολείται με τη μύηση των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας στη μουσική. Το σύνολο έχει δώσει πολλές παραστάσεις  και είναι μόνιμος συνεργάτης του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.

Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου από τη σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

Είναι παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών.