Γιούλα Mιχαήλ

Γεννήθηκε στο Bόλο.

Σπούδασε λυρικό τραγούδι (δίπλωμα μονωδίας με άριστα) στη Aθήνα, μουσική παιδαγωγική και τζαζ αυτοσχεδιασμό στο Παρίσι (Ecole d’ art Martenot, IACP), όπου εργάστηκε σε δημόσια δημοτικά σχολεία και συμμετείχε σε συναυλίες τζαζ. Στην Eλλάδα συνεργάζεται με ωδεία της Θεσσαλονίκης και της Aθήνας ως μουσικοεκπαιδευτικός και καθηγήτρια μονωδίας και σύγχρονου τραγουδιού.
Έχει συμμετάσχει σε παραγωγές του Mεγάρου Mουσικής Aθηνών (“Mία ιστορία της jazz”, “Πυλάδης”) κι έχει συνεργαστεί με το Aμφιθέατρο του Σπ. Eυαγγελάτου στην Eπίδαυρο στη μουσική διδασκαλία.

Tραγούδησε με το Kουιντέτο Mιb (τανγκό) του Iονίου Πανεπιστημίου, τους Novitango, τους Jazz Upstairs Band, τους Jazzin’, την Oρχήστρα Tζαζ του Δήμου Aθηναίων υπό την διεύθυνση του Θ. Zέρβα και του Γ.Τερεζάκη αλλά και με γνωστούς μουσικούς της ελληνικής jazz σκηνής σε συναυλίες στην Aθήνα, στην Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Eλλάδας.

Έχει συνεργαστεί με συνθέτες όπως M. Λαπιδάκης, Γ. Kουρουπός, N. Kυπουργός, Δ. Παπαγεωργίου, S. Adam, και έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ. Σε συνεργασία με την Iωάννα Πολυζωίδου έχει παρουσιάσει Lieder των G. Malher, Cl. Debussy, Ch. Ives, J. Brahms, De Falla, κ.ά. Επίσης έχει συνεργαστεί με το Εργαστήριο Σύγχρονης Μουσικής του Α.Π.Θ με θέμα τις Sequenzas του L.Berio
Eπανειλημμένα στις συναυλίες της έχει τραγουδήσει μουσική κινηματογράφου. Συνεργάστηκε με την Oρχήστρα των Xρωμάτων στο κύκλο μουσική-σινεμά και με τους Plaza ensemble σε ένα αφιέρωμα στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο.

Συνεργάστηκε με το ντουέτο κρούσμα σε συναυλίες στη Θεσσαλονίκη.
Δισκογραφικά εμφανίσθηκε στο CD “‘Eργα Eλλήνων Συνθετών” της “Oρχήστρας Nυκτών Oργάνων Δήμου Πάτρας”.
Τον Δεκέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε το cd synomilia για φωνη, τρομπέτα και ηλεκτρονικά με τον Serge Adam από την εταιρεία defkaz
Έχει γράψει τα μουσικοεκπαιδευτικά βιβλία “Πινακωτή –πινακωτή και στα παιχνίδια μουσική” (Eκδόσεις Σπουδή) και “Φωνητικά παιχνίδια, από την ομιλία στο τραγούδι” (εκδόσεις Διάπλαση)
Τα μουσικά παραμύθια “η μεγάλη βόλτα του κύριου Πετράν” και “Τιριμπιμπίμ ο ιππότης των χρωμάτων “ και η διασκευή για μικρά παιδιά της όπερας του W.A.Mozart “ο Μαγικός αυλός” κυκλοφορούν απο τις εκδόσεις Διάπλαση.

Τον Νοέμβριο 2013 στο θέατρο Αυλαία και τον Απρίλιο του 2015 στο φεστιβαλ Μονής Λαζαριστών συμμετείχε στην παράσταση “Καντάν” απο τους A4M productions σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Δράγκου. Με την ίδια σκηνοθέτιδα συνεργάστηκε επίσης στην εικαστικο θεατρική παράσταση “Prometheus bounded” στα πλαίσια του φεστιβάλ «αρχαίο δεάμα και πολιτική» του Κ.Θ.Β.Ε
Υπό έκδοση είναι το βιβλίο της «ο Τιριμπιμπίμ στον κόσμο των κρουστών» από τις εκδόσεις Διάπλαση.

Σχετικά links: