Γιώργος Κωνσταντινίδης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971 όπου ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Από το 1986 έως το 1993 φοίτησε στην τάξη του Καθηγητή Γ. Θυμή και πήρε το δίπλωμα του με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ». Παράλληλα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και έλαβε πτυχίο αρμονίας με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ».

Το Νοέμβριο του 1993 εισήχθη κατόπιν διαγωνισμού στο Conservatoire National στο Παρίσι στις τάξεις του διάσημου πιανίστα Bernard Ringeissenκαι του διακεκριμένου παιδαγωγού JacquesRouvier από όπου τον Ιούνιο του 1994 πήρε το δίπλωμα του “Excellence” με “PremierPrix”, τον Ιούνιο του 1996 πήρε το δίπλωμα του “Perfectionement” με “PremierPrixdeVirtuosite” και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην τάξη προετοιμασίας διεθνών διαγωνισμών.

Έχει παρακολουθήσει ως ενεργό μέλος σεμινάρια με διάσημους καλλιτέχνες όπως οι Paul Badura Skoda, Bruno Leonardo Gelber, MartinoTirimoκ.ά. Έχει κερδίσει διακρίσεις όπως Α’ Βραβείο στον 3° Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου της HELEXPOτο 1993 και βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου το 1998.

Έχει εμφανισθεί στο Μέγαρο Μουσικής με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Έχει επίσης επανειλημμένα εμφανισθεί στο Φεστιβάλ των «Δημητρίων» με καλλιτέχνες όπως ο πιανίστας CyprienKatsaris, ερμηνεύοντας το διπλό κονσέρτο για πιάνο του Mozartκαι το φημισμένο EnescoQuartetερμηνεύοντας το κουιντέτο με πιάνο του J. Brahms.

Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης εμφανίσθηκε ως σολίστ αλλά και με σύνολα μουσικής δωματίου στις Η.Π.Α., Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Συρία και Αίγυπτο με ορχήστρες όπως η Philharmonia of Greensboro Orchestra, η West Chester University Orchestra, η PhilharmonicOrchestraofBacau, η PhilharmonicOrchestraofPloiesti, η SinfoniaBucharestOrchestra, η OrchestraofPazargic, καθώς επίσης και η NationalOrchestraofMoldaviaμε την οποία συνέπραξε στο Διεθνές Φεστιβάλ της Κατάνια στην Ιταλία.

Είναι ο μοναδικός Έλληνας πιανίστας που έχει ασχοληθεί επισταμένως με το ρεπερτόριο για το αριστερό χέρι προσφέροντας πολλές πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις .

Είναι μέλος της Επιτροπής πολλών διεθνών διαγωνισμών και διδάσκει MasterClassesστο Πανεπιστήμιο της Κατάνια στην Ιταλία. Έχει κάνει πολλές ηχογραφήσεις για την Κρατική Τηλεόραση. Έχει ηχογραφήσει ένα διπλό CD αφιερωμένο στη ρομαντική μουσική ( Schubert , Schumann , Chopin , Rachmaninoff και Liszt ) , το κοντσέρτο σε φα του Gershwin με την Philharmonic Orchestra of Bacau και ένα CD με έργα Mουσικής Δωματίου για όμποε και πιάνο ( Bach , Schumann, Pixis ) .

Τον Απρίλιο του 2006, 2008 και 2010 οργάνωσε σε συνεργασία με το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Ινστιτούτο της Φυσιολογίας της Μουσικής και Ιατρικής των Μουσικών του Ανόβερο, το Α’, Β΄ και Γ′ Διεθνές Συνέδριο για την Ιατρική των Μουσικών στην Ελλάδα.

Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης, Αντιπρόεδρος των Φίλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας για το Χορό και τις Παραστατικές Τέχνες.

Από τον Ιούνιο του 2008 ανήκει στο προσωπικό της παγκοσμίου φήμης «Academia Internazionale del Pianoforte» που εδρεύει στο Κόμο της Ιταλίας.
Από τον Μάϊο του 2009 ως τον Οκτώβριο του 2010 ανέλαβε την θέση του Διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης .

Διετέλεσε μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου.

Παράλληλα με τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες, είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα του Εμπορικού Δικαίου.