Γιώργος Κανδυλίδης

Ο Γιώργος Κανδυλίδης γεννήθηκε στο Καζακστάν στην πόλη Μπαλχάς.

Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού σε ηλικία έξι ετών στην πρώτη μουσική σχολή της πόλης Τσιμκέντ. Το 1991 συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στη Θεσσαλονίκη, στο Κρατικό Ωδείο της πόλης και το 1995 πήρε δίπλωμα με άριστα από την τάξη της καθηγήτριας Ντάνης Δοσίου.

Το 1994, κατόπιν διαγωνισμού, έπαιξε ως σολίστ με την Ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Την άνοιξη του ίδιου χρόνου εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ της πόλης Νόβι Σαντ της Σερβίας. Επίσης έχει συμπράξει με την ορχήστρα της ακαδημίας της Σόφιας.

Συνέχισε τις σπουδές του στην Ακαδημία της πόλης Αλμάτι του Καζακστάν με την Aiman Mousahotzaeva (καθηγήτρια της Ακαδημίας “Tchaikovsky” της Μόσχας). Κατείχε τη θέση του εξάρχοντος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και της Ελληνικής Καμεράτας. Επίσης, έχει ηχογραφήσει για τηλεοπτικά προγράμματα της ΕΤ3, της TV-100 και της TV Μακεδονία και του ANT-1. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και την Ακαδημαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας.

Είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, ενώ πρόσφατα αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό τμήμα της Μουσικής Ακαδημίας του Trossingen της Γερμανίας, με καθηγητή τον Christian Ostertag.

Ο Γιώργος Κανδυλίδης διδάσκει βιολί στο «Μουσικό Κολλέγιο» και είναι μέλος του Κουαρτέτου Εγχόρδων «Αιμίλιος Ριαδης» και του«Transcription ensemble».