Η Δήμητρα Ζησέκα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Βέροιας και Ανώτερα Θεωρητικά στο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές της στην Εθνική Μουσική Ακαδημία Σόφιας «Pancho Vladigerov» από όπου αποφοίτησε με τρία διπλώματα-Master, Διεύθυνση Ορχήστρας, Διεύθυνση Χορωδίας και Μουσικολογίας.

Η Δήμητρα Ζησέκα είναι τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Χορωδιών, του Βαλκανικού Forum Χορωδιακής Μουσικής και της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Χορωδιών Νέων. Έχει συνεργαστεί και διευθύνει τις χορωδίες: των τμημάτων μουσικής του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς Θεσσαλονίκης, των εκπαιδευτηρίων «Κοραή», τη Μικτή Χορωδία της Ακαδημίας «Ferenc Liszt», την «The Budapest Mondeverdi Choir» κ.α. χορωδίες και soloist στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Διευθύνει την «Μικτή Χορωδία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης Βέροιας» από την επανασύσταση της (2003), την «Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας» από το 2002, την «Μικτή Χορωδία Φίλων και Σπουδαστών του Μουσικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης» από το 2003 και την Μικτή Χορωδία Συλλόγου Ποντίων και Φίλων Ωραιοκάστρου απο το 2007. Επίσης διευθύνει την «Academic Orchestra» της Σόφιας και της συμφωνικές ορχήστρες του Vidin. Συνεργάστηκε ως Λέκτορας με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σήμερα διδάσκει στις ΣΣΑΣ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.