Πληκτροφόρα

Η Σχολή Πιάνου είναι από τις πρώτες Σχολές που ιδρύθηκαν στο ωδείο με μεγάλες φιλοδοξίες αλλά και σημαντικές επιτυχίες. Επικεφαλής της Σχολής Πιάνου από την ίδρυση του ωδείου είναι η γνωστή πιανίστα κ. Δόμνα Ευνουχίδου.

Στην Σχολή δίδαξαν γνωστοί πιανίστες όπως η Κατερίνα Σταματέλου, Ίγκορ Πέτριν, Ειρήνη Γαβριηλίδου, Λόλα Τότσιου, Αικατερίνη Σαραγιώτη, Μαργαρίτα Εφραιμίδου, Λαρίσα Θεοδωρίδου, Ρήγας Καραγιάννης.

Σήμερα διδάσκουν οι παρακάτω πιανίστες:

Ινέσα Συμονίδου, Χαράλαμπος Αγγελόπουλος, Θοδωρής Τζοβανάκης, Κωνσταντινίδης Γιώργος, Λενιώ Λιάτσου, Θάνα Πασχαλίδου, Νίκος Κυριόσογλου, Μαρία Σταυρούλια, Χρήστος Συγκούνης, Μιχάλης Γούτης, Λίνα Τσέρνου.

Η Σχολή έχει δώσει περίπου 100 Διπλώματα και Πτυχία. Πολλοί απόφοιτοι μας συνέχισαν σπουδές σε μεγάλες Ακαδημίες της Ευρώπης και των ΗΠΑ και σήμερα έχουν μία καταξιωμένη και διεθνή καριέρα χαρίζοντας έτσι στο Μουσικό Κολλέγιο μία διεθνή φήμη.

Μερικοί από τους μαθητές μας που τιμήθηκαν με βραβεία και διακρίσεις είναι:

Τα τελευταία χρόνια η Σχολή Πιάνου εμπλουτίστηκε με το τμήμα «Πιάνο Τζαζ». Οι σπουδαστές μπορούν να εξοικειωθούν με το ιδίωμα της μουσικής Τζαζ στο πιάνο.
Υπεύθυνος καθηγητής είναι ο Γρηγόρης Σημαδόπουλος.

 

ΑΚΚΟΡΝΤΕΟΝ

Διδάσκει ο Σπύρος Μελισσανίδης