Συναυλία κουρτέτου εγχόρδων LUX
Φόρτωση χάρτη...

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 27/03/2018
20:30

Τοποθεσίας
Ωδείο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Κατηγορίες


 

Το κουαρτέτο εγχόρδων «Lux» σχηματίστηκε στο Βόρειο Βασιλικό κολέγιο της μουσικής του Μάντσεστερ (RNCM) και αποτελείται από σπουδαστές του, τους Helena Logah, Philippos Rousiamanis, Peter Hartley και Alice Luddington.
Εκτός των δραστηριοτήτων του στο κολέγιο, έχει κάνει πολλαπλά ρεσιτάλ σε διάφορα μέρη της Αγγλίας καθώς και συνεργασίες με συγκροτήματα όπως Blossoms, Lucy Mae και Sylvette . Οι κύριοι καθηγητές του κουαρτέτου είναι ο Petr Prause (πρώτο τσέλο της συμφωνικής Ορχήστρας της Πράγας και τσελίστας του Talich quartet) και ο Donald Grant (δεύτερο βιολί του Elias quartet).
Επιλέχθηκε δύο συνεχόμενες χρονιές για το Wigmore Hall learning national youth quartet weekend στο οποίο δούλεψε με τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα κουαρτέτα Allegri, Carducci, Talich και Skampa.
To ρεπερτόριο του κουαρτέτου περιλαμβάνει κλασσική , τζαζ , pop μουσική άλλα

ειδικεύεται στη σύγχρονη πειραματική μουσική. Κατά την διάρκεια των δύο χρόνων, οκτώ (8) νέοι συνθέτες έχουν γράψει και έχουν εμπιστευτεί στο κουαρτέτο έργα τους ,

τα οποία εκτελέστηκαν με μεγάλη επιτυχία.
Έκτος από την εκτέλεση, τα μέλη του κουαρτέτου ,έχουν ασχοληθεί επίσης πολύ με την εκπαίδευση , έχοντας δουλέψει με άτομα με ειδικές ανάγκες και παιδιά.

Πρόγραμμα Συναυλίας

Haydn – string quartet op. 74 no. 1

Shostakovich – string quartet no.4 in D, op.83

Caroline Bordignon – Incandessence

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ