Δοκιμαστικό μάθημα Promusica

Το ωδείο Μουσικό Κολλέγιο εισάγει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα προγράμματα Μουσικοκινητικής “Promusica” για παιδιά από 2-4 χρονών από τον Σεπτέμβριο 2006. Τα προγράμματα αυτά ξεκίνησαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πολύ γρήγορα εξαπλώθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα που δείχνουν ότι οι μουσικο-κινητικές δραστηριότητες συντελούν ώστε τα παιδιά των 2-3 ετών να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες που θα επηρεάσουν τη ζωή τους.

Οι μουσικοκινητικές δραστηριότητες ερεθίζουν κυριολεκτικά όλες τις περιοχές του εγκεφάλου: ενεργοποιούν τα κέντρα κίνησης, συντονισμού, ισορροπίας, αισθήσεων, συναισθημάτων, λόγου, αντίληψης χώρου, φυσικής ανάπτυξης, κοινωνικής ανάπτυξης, αυτοπεποίθησης, αυτοπειθαρχίας, κριτικής και δημιουργικής σκέψης, με αποτέλεσμα μεγαλύτερες δυνατότητες στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Τα μικρά παιδιά αγαπούν την κίνηση και τη μουσική και με μια προσεγμένη και ποιοτική μουσικοκινητική αγωγή γίνονται ήρεμα και ισορροπημένα. Αναπτύσσονται νοητικά, συναισθηματικά και σωματικά και αποκτούν πολύ καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο.

Το πρόγραμμα “Promusica” γίνεται 1 φορά την εβδομάδα για 60 λεπτά.

Στις δραστηριότητες συμμετέχουν και οι γονείς παίρνοντας πολύτιμες πληροφορίες και παιδαγωγικό υλικό ώστε να απασχολούν τα παιδιά τους και στο σπίτι.